Театар за деца и младинци
Menu

Учество на Фестивал во Крагуевац

Н.У. Театар за Деца и Младинци – Скопје учествува на Интернационалниот Фестивал ЈОАКИМИНТЕРФЕСТ 2014 во Крагуевац Р. Србија, каде на 12 Октомври во 20 часот ќе ја одигра претставата НАШИОТ КЛАС, во Књажевско Српско Позориште.

Ова е првпат нашиот театар да биде селектиран на еден меѓународен фестивал, кој не е профилиран како детски фестивал, со една младинска претстава во официјалната конкуренција за награди.

Повеќе информации за претставата НАШИОТ КЛАС на страната на претставата.

Tekovni proekti

  • Мачорот во чизми
  • Снежната кралица
  • Сидарта