Театар за деца и младинци
Menu

Привршуваат работите околу реновирањето

Во Театарот за Деца и Младинци привршуваат работите околу реновирањето на ентериерот, со што се создаваат услови за започнување со редовно играње претстави во 2015-та година.

Но, пред тоа на 20.02 2015 Театарот, веќе традиционално гостува во Струмица за да го одбележи денот кога прерано згасна животот на Игор Маџиров, поранешниот актер на нашиот театар. Овој ден, последниве неколку години се одбележува со играње на претстава во чест на нашиот колега. Оваа година ќе гостуваме со новата постановка на МОГЛИ, претстава во која своевремено Маџиров ја толкуваше насловната улога.

По гостувањето во Струмица, Театарот за деца и младинци ќе започне со стандардниот репертоар на матичната сцена.

Tekovni proekti

  • Мачорот во чизми
  • Снежната кралица
  • Сидарта