Театар за деца и младинци
Menu
Алиса во Земјата на чудата
Алиса во Земјата на чудата
 • Poster:
  Poster
 • 200

 • ден.

 • Купи билет:
 • Reæija:
  Александар Ивановски
 • Avtor:
  Луис Керол
 • Dramatizacija:
  Васил Пујовски
 • Scenografija:
  Елена Дончева
 • Kostimografija:

  Елена Дончева

  GrafiËki dizajn na scena:

  Кристина Јорданова

 • Muzika:

  Љупчо Мирковски

  Lektor:

  Јелица Инадевска

 • Igraat:

  Марија Ѓорѓијовска
  Предраг Павловски
  Татјана Павловска Кочовска
  Владимир Лазовски
  Катарина Илиевска-Силјановска
  Винета Дамческа
  Симона Спировска
  Ана Левајковиќ-Бошков
  Драган Довлев
  Бојан Кирковски

 • Godina:
  2011
 • Vremetraewe:
  54 минути

Една од најпознатите детски приказни за девојчето Алиса, кое заспивајќи потонува во еден имагинарен свет во кој ништо не е како во реалноста, си го најде местото и на нашиот репертоар. Ликот на Алиса е толкуван од харизматичната и полна со живот Марија Ѓорѓијовска. Таа, заедно со останатата актерска екипа, им го олеснува на децата следењето на и онака недоволно јасната приказна и им нуди незаборавно искуство, исполнето со смеа и радост. Поентата на нашата претстава се состои во тоа дека секое дете треба да си остане свое и да си ја задржи својата оригиналност без разлика во каква средина се наоѓа и дали во таа средина е прифатена или не.

Доколку сакате да присуствувате на едно оригинално и несекојдневно читање на АЛИСА ВО ЗЕМЈАТА НА ЧУДАТА со задоволство Ви ја препорачуваме оваа претстава.

Tekovni proekti

 • Мачорот во чизми
 • Снежната кралица
 • Сидарта