Театар за деца и младинци
Menu
Бескрајни соништа
Бескрајни соништа
 • Poster:
  Poster
 • 200

 • ден.

 • Купи билет:
 • Reæija:

  Боњо Лунгов

  Asistenti na reæija:

  Маја Енчева и Константин Каракостов

  Avtor na kukli i scena:

  Боњо Лунгов

 • Kostimografija:

  Маја Енчева

  Izbor na muzika i koreografija:

  Константин Каракостов

  Prevod i prepev:

  Томислав Османли

 • Igraat:
  Татјана Павловска Кочовска
  Ана Левајковиќ-Бошков
  Драган Довлев
  Владимир Лазовски
  Предраг Павловски
  Марија Ѓорѓијовска
  Наташа Петровиќ
  Мики Анчевски
  Ненад Митевски
  Мартин Јорданоски
 • Godina:
  2010
 • Vremetraewe:
  60 минути

Оваа претстава е направена со цел да се одбележи 20-годишниот јубилеј на Театарот за Деца и Младинци. Целта беше низ една претстава да се прикажат сите видови и типови на кукли што досега продефилирале во куклените претстави на нашиот театар. Општо прифатено е мислењето од страна на театарските критичари дека кога се работи за имагинарност, оригиналност и фантазија, во овој проект режисерот Боњо Лунгов се надминал себеси и на нашата публика и подарил уште една прекрасна претстава.

Претставата нема класична приказна, поделена е во неколку сцени кои можат да стојат и како посебни целини, споени со интересни промени од сцена во сцена. Во услови кога текстот е незначителен доминираат добро познати музички мотиви. Начинот на кој актерите формираат со најразлични предмети секакви форми е магичен и недофатлив за секое дете.

Претставата е за сите возрасти, не само детски, бидејќи досега не се случило по нејзиниот завршеток да има незадоволни гледачи. Напротив, публиката секогаш фасцинирана и егзалтирана ја напушта оваа претстава.

БЕСКРАЈНИ СОНИШТА во 2013 година е наградена на Суботичкиот Фестивал ЛУТФЕСТ со престижната награда за оригиналност и фантазија.

View the embedded image gallery online at:
http://www.puppet.com.mk/pretstavi/beskrajni#sigProId1e94109c4d

Tekovni proekti

 • Мачорот во чизми
 • Снежната кралица
 • Сидарта