Театар за деца и младинци
Menu
Дванаесетте месеци
Дванаесетте месеци
 • Poster:
  Poster
 • 200

 • ден.

 • Купи билет:
 • Reæija:
  Петар Пашов
 • Scenografija:
  Љубомир Чадиковски
 • Kostimografija:
  Силва Бачварова
 • Muzika:
  Љупчо Мирковски
 • Igraat:
  Драган Довлев
  Ана Левајковиќ - Бошков
  Катарина Илиеска - Силјаноска
 • Godina:
  2001
 • Vremetraewe:
  45 минути

Станува збор за добро познатата Словачка народна приказна, која е драматизирана од страна на режисерот Петар Пашов. Многу добро познатиот мотив, во кој Маќеата и нејзината ќерка Галениче неправедно го тероризираат Девијчето Сираче, режисерот низ огромна доза на хумор го поставува на сцената во која куклите го имаат главниот збор. Дванаесетте месеци се сожалуваат над судбината на Сирачето и со помош на своите натприродни моќи му помагаат да се избори за својата правда. Тројцата актери, Ана Левајковиќ-Бошков, Катарина Илиевска-Силјановска и Драган Довлев, се чувствува дека уживаат додека ја играат претставата и во дејствието активно ги вклучуваат и децата.

Нема да биде претерано ако се каже дека оваа претстава можеби најмногу ги смее и расположува помалите деца и не случајно таа за многу деца е најомилената наша претстава. За да се уверите во ова најтопло Ви ја препорачуваме ДВАНАЕСЕТТЕ МЕСЕЦИ, зашто шансите да не Ви се допадне се многу мали.

Tekovni proekti

 • Мачорот во чизми
 • Снежната кралица
 • Сидарта