Театар за деца и младинци
Menu
Лакомата меца
Лакомата меца
 • Poster:
  Poster
 • 200

 • ден.

 • Купи билет:
 • Reæija:
  Дарин Петков
 • Avtor:
  Ран Босилек
 • Dramatizacija:
  Дарин Петков
 • Scenografija:

  Љубомир Чадиковски

  Avtor na kukli:

  Иван Цонев

 • Muzika:

  Љупчо Мирковски

  Prevod:

  Татјана Островска

  Lektor:

  Јелица Инадевска

 • Igraat:
  Ана Левајковиќ-Бошков
  Катарина Илиевска-Силјановска
  Владимир Лазовски
 • Godina:
  2001
 • Vremetraewe:
  42 минути
Оваа претсава е наменета за најмалите деца. Во неа се зборува за основните бон-тон правила во јадењето на оброците. Низ интеракција со децата Лакомата Меца е предупредена дека не треба да биде стрвна кога јаде и дека секој залак треба добро да се изџвака, зашто во спротивно има опасност да се задави. Мецата нејќе да ги послуша децата и продолжува со стрвното јадење, па се случува токму најлошото. Една коска и се заглавува во грлото, па напомош и притрчуваат останатите шумски животни. Дали конечно мецата ќе ја научи лекцијата по пристојно и сугурно јадење, ве покануваме да откриете. Актерот Владимир Лазовски за улогите на Волкот и Штркот во 2001 година освои актерска награда на Меѓународниот Куклен Фестивал на мали форми во Крагуевац, Р. Србија. Тој, заедно со одличните Ана Левајковиќ-Бошков и Катарина Илиевска-Силјановска, се доволен доказ за квалитетот на оваа претстава.

Tekovni proekti

 • Мачорот во чизми
 • Снежната кралица
 • Сидарта