Театар за деца и младинци
Menu
Малата сирена
Малата сирена
 • Poster:
  Poster
 • 200

 • ден.

 • Купи билет:
 • Reæija:

  Дејан Дамјановски

 • Avtor:
  Русомир Богдановски
 • Igraat:
  Винета Дамческа
  Ненад Митевски
  Владимир Лазовски
  Предраг Павловски
  Драган Довлев
  Изабела Новотни
  Катарина Илиевска
  Марија Ѓорѓиовска
  Ана Левајковиќ

Драги гледачи, добредојдовте во Морското театарче за деца!

Вечерва ќе ви ја прикажеме нашата волшебна, надалеку прочуена претстава „Малата Сирена“. Во неа ќе видите како големата и вистинска љубов победува и успева да ги помири сите различности. Но, ќе видите и колку е тежок и полн со искушенија патот на израснувањето и созревањето. Нашите актери, тука, пред вашите очи, ќе се престорат во Сирената, Принцот, Морскиот крал, Морската Самовила, Големата Сирена, Златниот крал, Морската Вештерка и Октоподот. Во овие 50-тина минути тие ќе ве водат низ подводни дворци, морски брегови, кораби, бури, подводни мрачни пештери и златни замоци за да ви ја раскажат најубавата и најромантичната приказна што некогаш е напишана. Искрено се надеваме дека ќе уживате во ова волшебно патување низ прекрасниот свет на Малата Сирена.

Поздрав и ќе се видиме кога светлата ќе се запалат. Вашиот аплауз е нашата награда!

Искрено Ваш
Морскиот Рак Андерсен - директор на Морското театарче за деца

Tekovni proekti

 • Мачорот во чизми
 • Снежната кралица
 • Сидарта