Театар за деца и младинци
Menu
Пат околу светот
Пат околу светот
 • Poster:
  Poster
 • 200

 • ден.

 • Купи билет:
 • Reæija:
  Бојан Трифуновски
 • Avtor:
  Бојан Трифуновски според романот ПАТ ОКОЛУ СВЕТОТ ЗА 80 ДЕНА од Жил Верн
 • Scenografija:

  Срѓан Митровиќ
  Кирил Василев

 • Kostimografija:
  Искра Џокиќ
 • Muzika:
  Џијан Емин
 • Koreografija:
  Симона Спировска
 • Igraat:
  Бојан Кирковски
  Владимир Лазовски
  Татјана Павловска Кочовска
  Ненад Митевски
  Катарина Илиевска Силјановска
  Изабела Новотни
  Предраг Павловски
  Наташа Петровиќ
  Симона Спировска
  Емра Куртишова
  Винета Дамческа
  Ана Левајковиќ Бошков
  Мартин Јорданоски
 • Godina:
  2014

Пријателството е најголемиот изум на нашата цивилизација. Љубовта е најмоќната сила на планетата. Ова се најважните пораки од нашата претстава, која ги прикажува нашите херои Паспарту и Филијас Фог во брза и динамична авантура околу светот за 80 дена. Хуморот и музиката се носители на пораките за одговорност, верност и принципиелност во време на распаѓање на моралот, војни и неизмерна алчност. Водени од потребата за подобар свет кој ќе се базира на знаење, храброст и љубов, Паспарту и Филијас Фог се запознаваат со многу култури на речиси сите континенти. Целиот свет како да заборавил колку е убав и раскошен. Секој на секого му е волк. Различностите што не дефинираа како богати култури се исчезнати. Сите се еднакво несреќни, сите се еднакво цинични, сите се еднакво загубени. Но, Паспарту и Филијас со својата етичка и позитивна мисла имаат намера да почнат промена. Сакаат свет во кој ќе бидеме горди на своите достигнувања, во кој добрата идеја ќе биде наградена, во кој децата ќе растат на вистинските принципи на соживот, разбирање, споделување и развој.

 

Светот е во твои раце,
обликувај го со љубов.
Светот е во ваши раце,
заедно сме светско чудо.

Бојан Трифуновски

Tekovni proekti

 • Мачорот во чизми
 • Снежната кралица
 • Сидарта