Театар за деца и младинци
Menu
Петар Пан
Петар Пан
 • Poster:
  Poster
 • 200

 • ден.

 • Купи билет:
 • Reæija:

  Боњо Лунгов

  Асистент

  Маја Енчева

 • Dramatizacija:
  Маја Енчева
 • Scenografija:
  Дилјана Прванова
 • Kostimografija:
  Дилјана Прванова
 • Muzika:
  Михаил Шишков
 • Koreografija:

  Константин Каракостов

  Инспициент

  Ѓуро Дракулоски

 • Igraat:
  Ненад Митевски
  Наташа Петровиќ
  Марија Ѓорѓијовска
  Ана Левајковиќ Бошков
  Винета Дамческа
  Предраг Павловски
  Мартин Јорданоски
  Драган Довлев
  Мики Анчевски
  Бојан Кирковски
  Изабела Новотни
  Татјана Павловска Кочовска
  Катарина Илиевска Силјановска
 • Godina:
  2016
„ПЕТАР ПАН - вечното дете во нас“

Најновата претстава на Театарот за деца и младинци - Скопје – „Петар Пан“, е повторна средба на гледачите со ризницата на светската класична литература за деца.

Петар Пан - детето кое никогаш не израснува - е детето кое секој од нас сака да го задржи постојано во себе. И што има поубаво од тоа: соништата кои ги носиме во себе понекогаш да се исполнат, или пак најчудните авантури кои сме сакале да ги преживееме да ни се случат и од вербата во тоа дека доброто секогаш го победува злото!

Со многу имагинација, хумор, песни и смеа гледачите ќе доживеат фантастични моменти во земјата Недојдија.

Ќе полетаат со нашите херои со помош на волшебниот прав. Ќе се сеќаваат на игрите од детството на пирати и Индијанци.

Ете, тоа е приказната за Петар Пан.

Tekovni proekti

 • Мачорот во чизми
 • Снежната кралица
 • Сидарта