Театар за деца и младинци
Menu
Пипи долгиот чорап
Пипи долгиот чорап
 • Poster:
  Poster
 • 200

 • ден.

 • Купи билет:
 • Reæija:
  Драгана Милошевски Попова
 • Avtor:
  Астрид Лундгрен
 • Dramatizacija:
  Бојан Трифуновски
 • Scenografija:
  Кирил Василев
 • Kostimografija:
  Марија Пупучевска
 • Koreografija:
  Марјан Неќак
 • Igraat:
  Соња Стамболџиовска (к.г.)
  Емра Куртишова
  Мартин Јорданоски
  Ана Левајковиќ-Бошков
  Предраг Павловски
  Татјана Павловска Кочовска
  Владимир Лазовски
  Бојан Кирковски
  Марија Ѓорѓијовска
  Драган Довлев
 • Godina:
  2013
 • Vremetraewe:
  60 минути

Претставата е работена според истоимената детска книга на Астрид Лундгрен и е лектира за основно образование. Прекрасната драматизација на Бојан Трифуновски, режисерката Драгана Милошевски Попова успеа да ја претвори во незаборавна претстава.

Не постои дете кое не би сакало да ги види вратоломиите на Пипи, оригинално девојче кое отскокнува од средината и по начинот на облекување и по начинот на однесување, пркосејќи им на сите општо прифатени норми и правила. Интересот за нашата Пипи, одиграна од повеќе од оригиналната актерка Соња Стамболџиовска, која и приватно е реинкарнација на оригиналната Пипи, досега е незапамтен. Претставата изобилува со прекрасно одиграни ликови и карактери.

Доколку сте заинтересирани да присуствувате на оваа претстава Ви препорачуваме час поскоро да купите или резервирате билет, бидејќи неретко се случува билетите да бидат распродадени неколку часа пред одигрување на истата.

Tekovni proekti

 • Мачорот во чизми
 • Снежната кралица
 • Сидарта