Театар за деца и младинци
Menu
Рекламна бајка
Рекламна бајка
 • Poster:
  Poster
 • 200

 • ден.

 • Купи билет:
 • Reæija:
  Русомир Богдановски
 • Avtor:
  Русомир Богдановски
 • Scenografija:
  Кирил Василев
 • Kostimografija:
  Маја Димовска и Елена Вангеловска
 • Muzika:
  Љупчо Мирковски
 • Koreografija:
  Јана Андрејевиќ
  Slikar-izveduvaË:

  Ѓорѓи Ѓорѓиевски

  Lektor:

  Јелица Инадевска

 • Igraat:
  Винета Дамческа
  Мартин Јорданоски
  Марија Ѓорѓијовска
  Мики Анчевски
  Емра Куртишова
  Предраг Павловски.
 • Godina:
  2011
 • Vremetraewe:
  48 минути

Еве учте една еколошка претстава за сите детски возрасти. Добропознатата прастара борба помеѓу доброто и злото, писателот Русомир Богдановски, кој овде се јавува и во улога на режисер, успешно ја пренесува на театарската сцена.

Доброто, олицетворено во ликот Дете Голомеше толкувано од Мартин Јорданоски, кој во полн сјај ги покажа своите физички и ментални актерски способности е во судир со злото, олицетворано во ликот на Волшебникот Шашма, кој е беспрекорно одигран негативец од страна на актерот Предраг Павловски. Битката меѓу нив се води околу Рекламната Принцеза, која беспрекорно точно ја игра Винета Дамческа. Рекламната Принцеза е грабната од лошиот Волшебник Шашма, кој има намера преку нејзината популарност поуспешно да ги рекламира своите производи што се лоши по здравјето на децата.

Ве покануваме на оваа претстава за да го видите расплетот и начинот на којшто доброто повторно извојува победа над злото.

Tekovni proekti

 • Мачорот во чизми
 • Снежната кралица
 • Сидарта