Театар за деца и младинци
Menu
Снежана и седумте џуџиња
Снежана и седумте џуџиња
 • Poster:
  Poster
 • 200

 • ден.

 • Купи билет:
 • Reæija:
  Петар Пашов
 • Avtor:
  Вилхелм и Џејкоб Грим
 • Scenografija:
  Силва Бачварова
 • Kostimografija:
  Силва Бачварова
 • Muzika:

  Петар Радевски

  Prevod:

  Димитар Солев

  Prepev:

  Томислав Османли

  Lektor:

  Јелица Инадевска

 • Igraat:
  Изабела Новотни
  Владимир Лазовски
  Предраг Павловски
 • Godina:
  1995
 • Vremetraewe:
  42 минути
Нема дете што не ја знае најпознатата бајка на браќата Грим. Поставена на нашата сцена уште во 1995 година, оваа куклена претстава се уште ја полни нашата сала и со право спаѓа во нашите евергрин претстави. Изабела Новотни суптилно и точно ја толкува Снежана, Владимир Лазовски неверојатно оригинално и духовито ја игра лошата Кралица, а Предраг Павловски е како создаден за добриот Ловец кој сакајќи да ја спаси Снежана на Кралицата и носи срце на некое шумско животно. Тројцата подеднакво успешно ги анимираат и куклите на седумте џуџиња. Повелете на СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА, забавата е загарантирана.

Tekovni proekti

 • Мачорот во чизми
 • Снежната кралица
 • Сидарта