Театар за деца и младинци
Menu
Волшебната флејта
Волшебната флејта
 • Poster:
  Poster
 • 200

 • ден.

 • Купи билет:
 • Reæija:
  Александар Ивановски
 • Avtor:
  Русомир Богдановски
 • Scenografija:
  Елена Дончева
 • Kostimografija:
  Елена Дончева
 • Muzika:
  Љупчо Мирковски
 • Igraat:
  Ана Левајковиќ-Бошков
  Драган Довлев
  Предраг Павловски
  Изабела Новотни
  Винета Дамческа
  Владимир Лазовски
  Марија Ѓорѓијовска
 • Godina:
  2007
 • Vremetraewe:
  45 минути

Според либретото на истоимената опера на В. А. Моцарт драмскиот писател Русомир Богдановски напишал одличен драмски текст за деца. Текстот ги содржи сите елементи на една класична бајка, во која се судираат доброто и злото, а љубовта секогаш е посилна од сите лоши магии на сите зли волшебници.

Помеѓу љубовта на главните протагонисти Памина и Тамино се испречува омразата на лошиот волшебник, кој се што е живо го скаменува со своите зли магии. Тамино, толкуван од страна на Драган Довлев како неспретен принц и со голема доза на хумор, тргнува да ја ослободи грабнатата од лошиот волшебник принцеза Памина, изиграна од секогаш маркантната и беспрекорна Ана Левајковиќ-Бошков. Значаен дел од приказната и дејствието на оваа претстава паѓа врз плеките на Предраг Павловски, кој овојпат во ликот на Папагено уште еднаш ја истакна својата сценска духовитост и снаодливост.

Ако сте нестрпливи да видите дали Тамино, помогнат од Папагено, ќе ја ослободи Памина од канџите на злото, повелете на ВОЛШЕБНАТА ФЛЕЈТА.

Tekovni proekti

 • Мачорот во чизми
 • Снежната кралица
 • Сидарта