Театар за деца и младинци
Menu
Могли
Могли
 • Poster:
  Poster
 • 200

 • ден.

 • Купи билет:
 • Reæija:
  Боњо Лунгов
 • Dramatizacija:
  Маја Енчева и Боњо Лунгов
 • Scenografija:
  Хана Шварц
 • Muzika:
  Константин Каракостов
 • Igraat:
  Мартин Јорданоски
  Наташа Петровиќ
  Мики Анчевски
  Татјана П. Кочовска
  Предраг Павловски
  Марија Ѓорѓијовска
  Симона Спировска
  Ненад Митевски

Една од најинтересните и најнеобичните приказни е таа за човечкото дете Могли – исчувано од волците.

Израснато во дивиот свет на џунглата, тој го запознава вистинското пријателство во лицето на мечката Балу, пантерот Багира и водачот на волчјата глутница – Акела.

Успева да ги победи лошиот тигар Шир-Кан и подлиот чакал Табаки.

Но на крајот се враќа кај лугето. ”Затоа што тој беше човек и тргна по својата човечка трага”.

Претставата ”Могли” на Театар за деца и младинци е интересна како за децата така и за нињните родители.

Една вечна приказна за доброто и злото, за пријателството и љубовта.

Tekovni proekti

 • Мачорот во чизми
 • Снежната кралица
 • Сидарта