Ангела Димитрова

Родена 1992 година во Битола. Дипломирала актерска игра на Факултетот за Драмски уметности - Скопје во класата на проф. Златко Славенски во 2015 година. По завршувањето на студиите учествувала во многу работилници, семинари и тренинзи во Македонија и во странство.

 

Професионални театарски претстави

“Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот”- режија Владо Цветановски, Драмски Театар - Скопје (2012г)

”Вечната куќа” - режија Дејан Пројковски,Македонски Народен Театар (2013г)

“Сината птица”- режија Златко Славенски, Македонски Народен Театар (2014г)

“Пијани” - режија Марјан Ѓорѓиевски, Народен Театар Битола (2017г)

“Дон Жуан” - режија Андреј Цветановски, Народен Театар Битола (2017г)

“MAMMA MIA!” мјузикл- режија Наташа Поплавска, Македонски Народен Театар (2017г)

“Но(е)ва Македонија” - режија Кокан Младеновиќ, Народен Театар Битола (2018г)

“Август во округот Осејџ”– режија Драгана Милошевски Попова, Народен Театар Битола (2019)

“Едвард раце ножици”– режија Нела Витошевиќ, Театар за деца и младинци Скопје (2019)

“Јованче и Марика”– режија Давор Драгојевиќ, Театар за деца и младинци Скопје (2019)

Независни театарски проекти

“Конфузија” - режија Билјана Радиноска, Евро-Балкан Инстутут, Скопје (2012г)

“Соочување(кон себе)” - режија Драгана Стојчевска, ИМПАКТ фестивал, Велес (2012г)

“Го сакам Скопје, местото каде сум “(Бела Ноќ 2012) - режија Кренаре Невзати и Војо Цветановски (2012г)

“Свадба” - режија Ѓорѓи Ризески, Независен Театар Фабрика, Скопје (2014г)

“Жени од подземјето” - режија Андреј Цветановски , Фестивал на античка драма “Стоби” (2016г)

Филмски и телевизиски проекти

“До Балчак”  (долгометражен филм) - режија Столе Попов, “Тријангл Филм”, “Сектор Филм Скопје” и  fx3х Продукција  (2012г)

“За Ангела” (краток филм) - режија Лука Аполито, ФДУ- Скопје и Џифони фестивал Македонија  (2013)

“На Терапија” (ТВ серија) - режија Вардан Тозија, “Кино Око” Продукција  (2017)

“5 + Фамилија” (ТВ серија) - режија Иван Иванов-Изи, “ОХО” Продукција (2017)

“Другарот”(краток филм) – режија Димитар Оровчанец, “Самојлик” Продукција (2018)

“Фамилијата Марковски”(ТВ серија) – Даријан Пејовски, “Арт проект лаб” Продукција (2019)

Работилници во областа на театарот во Македонија 

“Кратки резови” на тема “Вишновата градина” од А.П.Чехов, предaвач- Аида Буквиќ, Меѓународен тетарски фестивал МОТ- Скопје  (2012)

“Црнината и прилега на Eлектра”- Јуџин О’Нил (работилница со краен резултат - претстава), предавачи- Маја Митиќ, Агнес Нокшиќи, Џенгис Ибрахим, Олга Панго, Наташа Поплавска   (2015)

“Драматизација на не-вербалниот сценски израз” , предавач Милош Софренович  (2016)

Резиденции и тренинзи во странство

Интернационална летна школа во “The Watermill Center” Њујорк, предводена од светскиот режисер Роберт Вилсон  (2015)

Тренинг за освестување на телото “Your body is your statement” во Унјелоу, Полска , предавачи - Илзе Јеце и Инесе Предите (2016)

Театарска резиденција “Diversity is Super-city” во Сремски Карловски, Нови Сад, предавач -Емануеле Нарги (2016)

Талент камп (програма за таленти со повеќе работилници) “Talents Sarajevo 2018” во рамките на Сараево Филм Фестивал (SFF), Сараево, (2018).

FaLang translation system by Faboba

Месечен репертоар

Јули 2024
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Маркетинг