Награди и признанија

“ЧУДОВИШТА ВО НАШИОТ ГРАД“
Награда за музика на Димитрие Бужаровски
Театарски игри “Војдан Чернодрински“ - Прилеп - Р Македонија - 1990 г.
“ЗРНОТО ГРАШОК И ПРИНЦЕЗАТА“
ГРАН ПРИ – Награда за најдобра претстава во целина
МеФѓународен фестивал “Бурборак-94“ - Смолен - Р.Бугарија - 1994 година
Награда за кукли и костим за Ангелина Атлагиќ
II Меѓународен куклен фестивал на мали форми - Крагујевац - СР Југославија - 1995 година
Награда за естетско обликување на претставата
Меѓународен фестивал на театри за деца - Суботица - СР Југославија - 1996 година
Награда за кукли, костим и сценографија за Ангелина Атлагиќ
Интернационален фестивал на марионетска уметност за деца - Прага - Р.Чешка - 1998 година
“МАЛИОТ ПРИНЦ“
Актерска награда за Драган Довлев
Меѓународен фестивал на театри за деца - Суботица - СР Југославија - 1997 година
“УБАВИЦАТА И ЅВЕРОТ“
Награда за костим и сцена за Александар Ношпал
Актерска награда за Татјана Павловска Кочовска
Меѓународен фестивал на театри за деца - Суботица - СР Југославија - 1998 година
“КРАЛЕ МАРКО“
Актерска награда за Владимир Лазовски
Меѓународен фестивал на театри за деца - Суботица - СР Југославија - 1999 година
"МАКЕДОНСКА ПРИКАЗНА"
ГРАН ПРИ – Награда за најдобра претстава во целина
Награда за колективна актерска игра.
Меѓународен фестивал на театри за деца - Суботица - СР Југославија - 2000 година
Специјална диплома
Меѓународен куклен фестивал на мали форми - Крагујевац- СР Југославија -2001

ГРАН ПРИ – Награда за најдобра претстава во целина
Актерска награда за Татјана Павловска Кочовска
I Меѓународен фестивал на театри за деца - Бања Лука - Р. Српска -2002
ГРАН ПРИ – Награда за најдобра претстава во целина

Награда за режија за Боњо Лунгов
XIII Интернационален которски фестивал на театар за деца – 2005

Награда за колективна актерска игра
Награда за музика за Драган Даутовски
II Меѓународен куклен фестивал – Подгорица, Р. Црна Гора – 2013
“ЛАКОМАТА МЕЦА“
Актерска награда за Владимир Лазовски
Меѓународен куклен фестивал на мали форми - 2001 - Крагујевац - СР Југославија
„ЧУК, ЧУК, СТОЈАНЧЕ“
Актерска награда на Татјана Павловска Кочовска
IX Меѓународен фестивал на театри за деца - Суботица - СР Југославија - 2002 година 
“ПАПАГАЛЧЕТО РИКИ“
Специјална диплома за Владимир Лазовски
VI Меѓународен куклен фестивал “Златна искра“ Крагујевац Р.Србија и Црна Гора – 2004
"КРАЛОТ КУСКУЛЕ ПРВИ"
Актерска награда за Јасмина Мицовска
XII Меѓународен фестивал на театри за деца - Суботица, Р.Србија и Црна Гора – 2005
Актерска награда за Гокица Лукаревски
XIV Которски фестивал на театри за деца - Котор, Р.Црна Гора – 2006
"ПОПОТ И НЕГОВИОТ СЛУГА БУДАЛ"
Актерска награда zа Владимир Лазовски
XIII Мегународен куклен фестивал "Златна искра" Крагујевац Р.Србија – 2007

ГРАН ПРИ
Награда за најдобра претстава во целина
Актерска награда за Владимир Лазовски
Награда за костим за Александар Ношпал
XV Которски фестивал на театри за деца Котор Р.Црна Гора – 2007

ГРАН ПРИ
Награда за најдобра претстава во целина
VII Европски куклкен фестивал Поградец Р.Албанија – 2008
"ТЕЛЕФОНОТ"
ГРАН ПРИ
Награда за најдобра претстава во целина
Награда за режија за Боњо Лунгов
XVI Которски фестивал на театри за деца Котор Р.Црна Гора – 2008
"ВОЛШЕБНАТА ФЛЕЈТА"
НАГРАДАТА ЗА НАЈДОБРА АКТЕРКА, Ана Левајковиќ Бошков
Македонско културно лето" 2019 во Пустец, Р. Албанија
“ДЕВОЈЧЕТО СО КИБРИТЧИЊА“
ГРАН ПРИ
Награда за најдобра претстава во целина
XVII Которски фестивал за деца Котор, Р. Црна Гора-2009
“ВОЛШЕБНИКОТ ОД ОЗ“
Награда за колективна актерска игра
XIX Меѓународен детски фестивал ЛУТФЕСТ – Суботица, Р. Србија – 2012

ГРАН ПРИ
Награда за најдобра претстава во целина
Награда за режија за Боњо Лунгов
Актерска награда за Нина Деан Гачиќ
Актерска награда за Татјана Павловска Кочовска
XII Меѓународен фестивал на театри за деца – Бања Лука, Република Српска – 2013
“БЕСКРАЈНИ СОНИШТА“
Награда за оригиналност и фантазија
XX Меѓународен детски фестивал ЛУТФЕСТ – Суботица, Р. Србија – 2013
Награда за колективна актерска игра
XVI Меѓународен куклен фестивал ЗЛАТНА ИСКРА – Крагуевац, Р. Србија – 2014
„НАШИОТ КЛАС“
ГРАН ПРИ
Награда за визуелност
9. Меѓународен театарски фестивал „Јоаким интерфест“ во Крагуевац, Србија
„ГИГА МЕГА БАЈКА“
КОЛЕКТИВНА АКТЕРСКА ИГРА
10. Македонско културно лето во Пустец, Албанија
„ТОБИ“
НАЈДОБРА АНИМАЦИЈА НА КУКЛИ
10. Бугојанско куклено биенале во БиХ
ГРАН ПРИ за најдобра претстава
Награда за НАЈДОБРА РЕЖИЈА, за Драгослав Тодоровиќ
Награда за актерско мајсторство за Марија Ѓорѓијовска
Награда за најдобро техничко-естетско решение на кукли, за Ирина Сомборац
Награда за најдобра претстава од ДЕТСКОТО ЖИРИ НА ФЕСТИВАЛОТ
Награда за најдобро естетско и технолошко решение на кукли
25. Меѓународен театарски фестивал на детски претстави, Суботица
ГРАН ПРИ за претстава во целина
Најдобра режија
Специјална АКТЕРСКА НАГРАДА за Марија Ѓорѓијовска
10. Бугојанско куклено биенале во БиХ
„ЕДНАШ СВЕТ ИЗГРАДИВ“
Награда НЕТА
Меѓународниот фестивалот на камерен театар РИСТО ШИШКОВ 2018
Наташа ПЕТРОВИЌ - НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА
53тион Меѓународен театарски фестивал „Војдан Чернодрински“
„ЗЕМЈА ВО КОЈА НЕ СЕ СТИГНУВА“
ЗЛАТНА БУБАМАРА НА ПОПУЛАРНОСТА 2018
„ЕДВАРД РАЦЕ НОЖИЦИ“
НАЈДОБАР РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ
55ти Меѓународен театарски фестивал „Војдан Чернодрински“
„РОЊА, ЌЕРКАТА НА ОГРАБУВАЧОТ“
ГРАН ПРИ награда за најдобра претстава
Матеа Јанковска - Награда за Најдобра анимација на кукли
„Новосадски театарски игри" во Нови Сад, 2023
Матеа Јанковска - Награда за Најдобро актерско остварување
Лазар Новков - Награда за најдобра музика
„Златна искра" во Крагуевац, 2023
НАЈДОБРА ПРЕТСТАВА
„31. Которски фестивал на театри за деца" во Котор, 2023
ГРАН ПРИ за најдобра претстава
Награда за најдобра РЕЖИЈА на Јакуб Максимов
Награда за АКТЕРСКО МАЈСТОРСТВО за Матеа Јанковска
Меѓународниот куклен фестивал во Подгорица, Црна Гора, 2023
Најдобра претстава по избор на публика
„Ревија на куклени театари”, Ријека 3 - 11 Септември
Н.У. Театар за деца и младинци – Скопје е добитник на огромен број домашни и меѓународни Признанија и Благодарници.
FaLang translation system by Faboba

Месечен репертоар

Јули 2024
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Маркетинг