Maтеа Јанковска

Maтеа Јанковска е родена во 1994-та година во Скопје. Во 2017-та дипломирала на Факултетот за Драмски Уметности – Скопје, на отсекот драмски актери.

 

Работно искуство

“Мајсторот и Маргарита” во режија на Иван Поповски, Македонски Народен Театар – Скопје, споредна улога 2016

“Систем Еррор” во режија на Зоја Бузалковска, Факултет за драмски уметности – Скопје, главна улога 2016

“Аудиција” во режија на Сузана Киранџиска и Кристина Леловац, дипломска претстава во Кино Култура, главна улога 2017

“Eксперимент” во режија на Јане Спасиќ, Младински Културен Центар – Скопје, главна улога 2017

“Дух” во режија на Срѓан Јаниќијевиќ, Македонски Народен Театар – Скопје, споредна улога 2018

“Осамениот запад” во режија на Јане Спасиќ, Кино Култура – Скопје, споредна улога 2018

Перформанси

2016, Перформанс во рамки на промоцијата на новиот каталог на арт студиото “Преплет”, во режија на Билјана Радиноска, Скопје 2016

2016, Перформанс во рамки на промоцијата на нова линија на пиво “Skopsko Smooth”, Македонија 2016

2016, Перформанс во рамки на промоцијата на регионален саем на производи од Вардарскиот регион, одржана во “Public Room”, Скопје 2016

2017, Перформанс за деца, “Дедо Мраз во Пензија“ во рамки на предновогодишните настани на Град Скопје 2017

2018, “Love your coffee, love your smile”, перформанс во рамки на промоцијата на “Orbit”, Скопје 2018

Работилници

Драмски и едукативни работилници со деца во организација на фондацијата “Чекор по чекор”, Скопје 2018

Телевизиски проекти

Драмски и едукативни работилници со деца во организација на фондацијата “Чекор по чекор”, Скопје 2018

Детска едукативна серија, “AШ”, главна улога 2014

“5+ фамилија“ во режија на Игор Иванов, епизодна улога 2017

“Фчерашни новости”, епизодна улога 2017

Синхронизација на цртани серии, во режија на Деан Дамјановски 2018

“5+ фамилија”, споредна улога 2019

Краткометражни филмови:

“Обид за Среќна приказна”, во режија на Лавинија Софрониевска, споредна улога 2017

“Mилена”, во режија на Стојан Вујичич, главна улога 2019

Долгометражни филмови:

“Врба”, во режија на Милчо Манчевски, споредна улога 2018

“Хомо”, во режија на Игор Иванов, споредна улога 2019

FaLang translation system by Faboba

Месечен репертоар

Март 2023
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Маркетинг