Владимир Лазовски

Образование

Универзите Св. Кирил и Методиј, Скопје - Факултет за драмски уметности (ФДУ) 1985 - 1989

Професионално искуство

Вработен во Театар за деца и младинци во Скопје 1993 -

ПРЕТСТАВИ ОДИГРАНИ ВО ТЕАТАРОТ ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ

 • Беше еднаш на Дивиот Запад
 • Зрното Грашок и Принцезата
 • Спомени во ноќта
 • Пинокио
 • Како сон
 • Снежана и седумте џуџиња
 • Малиот Принц
 • Светло-синото куче Петар
 • Убавицата и Ѕверот
 • Пупи Паф
 • Пепелашка
 • Могли
 • Крале Марко
 • Македонска Приказна
 • Јане Задрогаз
 • Силјан Штркот
 • Лакомата Меца
 • Црвенкапа
 • Чук Чук Стојанче
 • Ѕвезден Коктел
 • Папагалчето Рики
 • Кралот Кускуле Први
 • Три древни приказни
 • Попот и неговиот слуга Будал
 • Баш Челик
 • Телефонот
 • Волшебната флејта
 • Девојчето со кибритчиња
 • Дете Голомеше
 • Сон на Летната ноќ
 • Малата Сирена
 • Бескрајни Соништа
 • Алиса во земјата на чудата
 • Цветната Улица
 • Декамерон
 • Пипи долгиот чорап
 • Оливер Твист

Награди

Награда за најдобро актерско остварување - Крале Марко
(Меѓународен фестивал на театри за деца - Суботица, СР Југославија)1999

Награда за најдобро актерско остварување - Лакомата Меца
(Меѓународен куклен фестивал на мали форми - Крагујевац, СР Југославија)2001

Награда за најдобро актерско остварување - Попот и неговиот слуга Будал
(Меѓународен куклен фестивал Златна Искра - Крагујевац, Р. Србија2007

Награда за најдобро актерско остварување - Попот и неговиот слуга Будал
(Которски фестивал на театри за деца - Котор, Р. Црна Гора)2007

Специјална диплома за куклена анимација - Папагалчето Рики
(Меѓународен куклен фестивал „Златна Искра“ - Крагујевац, Р. Србија и Црна Гора)2004

Претстави со Владимир Лазовски

 • Пепелашка
 • Девојчето со кибритчињата
 • Алиса во Земјата на чудата
 • Зрното грашок и принцезата
 • Снежана и седумте џуџиња
 • Убавицата и ѕверот
 • Црвенкапа
 • Македонска приказна
 • Лакомата меца
 • Малата сирена
 • Волшебната флејта
 • Бескрајни соништа
 • Цветната улица
 • Оливер Твист
 • Нашиот клас
 • Пат околу светот
 • Мачорот во чизми
 • Заспаниот разум раѓа чудовишта или Денес не напишав ни збор
 • Животинска фарма
FaLang translation system by Faboba

Месечен репертоар

Јули 2024
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Маркетинг